Slideshow (100%x100%)
 

Prorigin Oy tekee yhteistyötä koulujen, kuntien, yhdistysten ja yritysten sekä erilaisten muiden organisaatioiden kanssa luennoimalla luonto- ja ympäristöaiheista. Luennot ovat räätälöitävissä ja suurin osa luennoista soveltuu kaikenikäisille sekä erilaisille kohderyhmille niin rajatun joukon virkistyspäiviksi kuin yleisötapahtumiksikin. Osa on selkeästi tarkoitettu ammattikasvattajille ja ympäristö/luontoalalle suuntautuville ammattilaisille. 

Luennon ajankohdasta, paikasta, kestosta ja hinnasta sovitaan tilaajan kanssa aina erikseen, vaikka esim. tuotekuvauksessa on esitetty alustava luennon kestoaika.

Globaalit ympäristöongelmat

Maailman koulutetuimmilla ammattikasvattajilla on erinomainen vaikutusmahdollisuus edistää ympäristön hyvinvointia kasvatuksen keinoin. Millään muulla ammattiryhmällä ei ole niin kattavaa ja suoraa vaikuttamiskontaktia maamme lapsiin ja nuoriin kuin opettajilla ja muilla ammattikasvattajilla. Tulevaisuuden hyvinvoinnin teemme nyt lasten ja nuorten avulla vaikuttaen lähiympäristöön ja sen myötä globaalisti. Nyt opetuksessa käyttämämme menetelmät, välineet ja tapa opiskella on tulevaisuuden kannalta ratkaisevia. Luennolla käydään läpi suurimmat globaalit ympäristöhaasteet, jotka jokaisen kasvattajan tulisi tietää.

 • Kesto: 1h 30 min. tai sopimuksen mukaan.
 • Vaadittava välineistö: dataprojektori/älytaulu
 • Käy kaikkina vuodenaikoina.

Digitaaliset oppimismateriaalien käyttö – rytmitys ja rajaus

Digitaalinen materiaali opetuksessa on erinomainen renki. Materiaalia on saatavilla paljon - hyvä niin. Tärkeää on tiedostaa oma ja työyhteisön oppimis-opetuskäsitys ja tarkistaa aika ajoin millä lailla opetuksen rytmittää niin, että digitalimateriaali muun opetuksen kanssa edistää opetuksen laatua. Keskistä on se missä määrin, millä tavoin ja miten hyvä tasapaino löytyy opetusmateriaalien, menetelmien ja opitun arvioinnin välillä. Luennolla perehdytään näiden tasapainoon. Esimerkkinä luennolla käytetään mm. luennoijan käsikirjoittamaa Molupo – Mobiililuontopolkua.

 • Kesto: 1h 30 min. tai sopimuksen mukaan.
 • Vaadittava välineistö: dataprojektori/älytaulu
 • Käy kaikkina vuodenaikoina.

Suomen luonto Nuorgamista Hankoon - opetusvinkit

Luento pohjautuu luennoitsijan vuonna 2017 kuvaamaan materiaaliin Suomen luonnosta v. 2017 Nuorgamista Hankoon (linkki yleisöluentoon: Suomen luonto kiharoista hameenhelmaan).  Luennolta saat kattavan annoksen siitä, miten voit hyödyntää tätä ainutlaatuista kuva- ja videomateriaalia opetuksessasi. Kuva- ja videomateriaalia kertyi yli 1500 kilometrin matkalla valtavasti. Lisäksi kuvamateriaaleihin liittyy 28 blogitekstiä. Luennolla käydään läpi, miten voit käyttää aineistoa opetuksen integrointivälineenä ja erityisesti biologian ja maantieteen sekä ympäristöopin opetuksessa. 

 • Kesto: 1h 30 min. tai sopimuksen mukaan.
 • Vaadittava välineistö: dataprojektori/älytaulu
 • Käy kaikkina vuodenaikoina.
   

LUE KOULUTUSMATERIAALEISTA

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Panu Villanen
 panu.villanen@prorigin.fi
 +358 50 528 4534