Digi LINNUT 100 on ilmainen nettipeli. Pelaamalla konetta vastaan opit sadan (100) suomalaisen linnun  ominaisuuksista uskomattoman paljon. Pelissä yrität saada kerättyä enemmän erävoittoja lintujen ominaisuuksilla kuin kone. Peli sopii niin aloittelijalle kuin ammattilaisellekin!

Klikkaa lintutiedon lähteille ja haasta kone. Loisteliaita pelihetkiä!

PELAA DIGI LINNUT 100

Digi LINNUT 100 perustuu Panu Villasen teokseen LINNUT 100 (Basam Books).

Tiesitkö, että Suomessa yleisesti tavattavista linnuista merikotkalla on pisin käsisiipi, hippiäinen on kevein, Suomessa rengastetuista linnuista kalatiiralla on ollut pisin muuttomatka, tuttu hömötiainen on erittäin uhanalainen ja suokukko äärimmäisen uhanalainen? Entä tiedätkö, mikä linnuista on pisin? Uusin lintutietämys on valjastettu korttipelin tietopohjaksi. LINNUT 100 -peliä pelaamalla Sinustakin tulee lintutietomestari ja tiedät lintulajien voitokkaat ominaisuudet.

LINNUT 100 on tehty juuri Sinulle, joka pidät luonnosta, linnuista ja hyväntuulisesta mittelöstä koko perheen tai kaveriporukan kesken. Peli on parasta mahdollista ajanvietettä ja oppimista samanaikaisesti.
LINNUT 100 sisältää sata Suomessa esiintyvää lintulajia kortteina ja kussakin kortissa on yhdeksän linnun ominaisuutta, joilla kisaillaan pelikavereiden kesken. LINNUT 100 -OPASKIRJA sisältää pelin säännöt, kisailtavien ominaisuuksien taustatiedot ja maastohavainnointilomakkeet pelin lintulajeista.

LINNUT 100 on julkaistu 4.4.2020 LINNUT 100 -julkaisutilaisuus

Linnut 100 voi tilata:
https://basambooks.fi/sivu/tuote/linnut-100
https://www.saaksisaatio.fi/
https://www.suomalainen.com/products/linnut-100
https://www.akateeminen.com/linnut-100-opaskirja-ja-100-pelikorttia
https://www.foodie.fi/entry/opaskirja-ja-korttipeli
https://www.adlibris.com/fi/kirja/linnut-100

Tietoa laulujoutsenten kevätmuutosta. 

Videomateriaali laulujoutsenten paluumuutosta on tehty yhteistyössä Elenian, BirdLife Suomen ja Prorigin Oy:n luontoasiantuntija Panu Villasen kanssa.
https://www.youtube.com/watch?v=_72Krw0kBY8
https://www.elenia.fi/yritys/birdlife

Lintuvideoita

Keväällä vuonna 2016 (2.2.-28.5.) kuvattuja lintuvideoita. Linnut palaavat maahamme keväisin tietyssä järjestyksessä. Esimerkiksi lähellä talvensa viettäneet vesilinnut palaavat ennen pitkän matkan muuttajia kuten pääskylintuja. Videoiden lintulajien ja videointi ajankohdan mukaan voi karkeasti päätellä missä tahdissa eri lintulajit palaavat maahamme toisiinsa nähden keväisin.  

Lue lisää

Suomen luonto kiharoista hameenhelmaan

Millainen on Suomen luonto? Miltä 100-vuotiaan maamme luonto näyttää? Suomen luonto kiharoista hameenhelmaan on blogi-kirjoituskokoelma. Panu Villanen kuvasi Suomen juhlavuonna maamme luontoa Nuorgamista Hankoon 31.5.-27.7.2017 ja kirjoitti blogitekstit kokemastaan. Matkareitti kulki Lapin tuntureilta etelään länsirannikkoa myötäillen mantereisen Suomen eteläkärkeen, yhteensä yli 1500 kilometriä. 

Lue blogia

Suomessa yleisesti tavattavista linnuista merikotkalla on pisin käsisiipi, hippiäinen on kevein, peippo on yksilömäärältään runsain ja Suomessa rengastetuista linnuista kalatiiralla on ollut pisin muuttomatka. 
LINNUT – opaskirja ja korttipeli on tehty juuri Sinulle, joka pidät luonnosta, linnuista ja hyväntuulisesta mittelöstä koko perheen tai kaveriporukan kesken.

Peli on parasta mahdollista ajanvietettä ja oppimista samanaikaisesti. Linnut-korttipeli sisältää 70 Suomessa esiintyvää lintulajia kortteina ja kussakin kortissa on yhdeksän linnun ominaisuutta, joilla kisaillaan pelikavereiden kesken. Opaskirja sisältää pelin säännöt ja kisailtavien ominaisuuksien taustatiedot sekä maastohavainnointilomakkeet pelin lintulajeista. 

Linnut-korttipeliä pelaamalla Sinusta tulee lintutietomestari ja tiedät lintulajien voitokkaista erityisominaisuuksista.

Linnut – opaskirja ja korttipeli on julkaistu 24.8.2019    

Linnut – opaskirja ja korttipelin voi tilata:
https://www.suomenlintuvaruste.com/linnut-korttipeli

LUE LISÄÄ KOULUTUKSISTA

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Panu Villanen
 panu.villanen@prorigin.fi
 +358 50 528 4534