Slideshow (100%x100%)
 

YMPÄRISTÖVASTUU JA TAIDE

Prorigin Oy tekee kierrätysmetallista taidetta nimellä Valuvikoja. Valuvikoja-teosten tarkoitus perustuu taiteen keinoin edistävään ympäristövastuulliseen liiketoimintaan. Taideteokset ovat yksilöllisiä ja laadukkaita kierrätysmateriaalista valettuja metallireliefejä julkisiin tiloihin ja koteihin.

Arvopohja on konkreettinen luonnonsuojelutyö jätettä kierrättämällä sekä ympäristömme tilasta tiedottamalla. Metallireliefien valumateriaalina käytetään 100% jätettä - lyijyä ja tinakuonaa, jota hankitaan suomalaiselta kierrätykseen erikoistuneelta yritykseltä, Kuusakoski Oy:ltä.

Tieteen ja poliitikkojen harteille ei voi sälyttää ympäristön tilaa kokonaan, tarvitaan myös muita lähestymistapoja. Taide on tähän hyvä kumppani. Valuvikoja-teosten materiaalina käytettävän ongelmajätteen joutuessa luontoon, rapautuisi ajan saatossa ja eroosion vaikutuksesta kulkeutuisi pieninä partikkeleina eliöihin.  Jokainen gramma lyijyä ja tinaa Valuvikoja-teoksiin työstettynä on pois luonnosta sitä kuormittamasta.

Prorigin Oy:n Valuvikoja-teokset toimivat suunnannäyttäjänä resurssitehokkaalle ajattelutavalle. Jätettä ei itse asiassa ole. On vain materiaalia, jolle joku ei itse ole keksinyt käyttöä, vaikka jollain toisella voisi olla siitä jopa huutava pula. Kierrättämällä oikein voimme säilyttää sekä turvata maapallon hupenevia neitseellisiä alueita, ja siten ylläpitää maapallon biodiversiteettiä. Tämä koskee jokaista ihmistä yhtälailla - lokaalisti ja globaalisti. Ympäristövastuu on myönteinen sekä kannattavaa ja kestävää liiketoimintaa lisäävä tekijä.  

Jokainen gramma ongelmajätettä Valuvikoja-teoksissa on varmasti pois luonnosta. Yle uutiset 18.10.2013

VALUVIKOJA-TEOSTEN VALMISTAMINEN

Esimerkkinä vuonna 2017 valmistunut Hauki-teos. Suunniteltu asiakkaan toiveen mukaisesti kohteeseen. Yksityisomistus.

 

Kaikkien taideteosten lähtökohtana on omat havainnot ja kokemukset eliöistä ja niiden elinympäristöstä.

Aiheesta luonnostellaan piirroksia ja valumuotti kaiverretaan muotiksi märkään saveen.

Teosten valumateriaali on 100% jätelyijyä/tinaa, joka uusiokäytetään metallireliefien materiaaliksi. Kierrätyssula valutetaan muottiin. 

Valos puhdistetaan savitahroista.

Tausta tehdään useimmiten maalattuun koivuvaneriin tai johonkin muuhun kierrätysmateriaaliin.

Yleensä teos saa kehyksen. Mikäli teos tehdään tilaustyönä, tilaaja saa valita kehyksen taiteilijan suunnitelluista vaihtoehdoista.

Valu sommitellaan taustalleen ja kiinnitetään naulaamalla.

Tilaajan toiveiden mukaan valmis teos luovutetaan tilaajalle, joko Valuvikoja Galleriassa tai se viedään, ja toiveen mukaan myös asennetaan kohteeseen.

 

VALUVIKOJA-TEOKSET.  

HintatiedustelUT

Valuvikoja -näyttelyt

Tutustu Valuvikoja-teoksiin
 

Siirry Valuvikoja -sivustolle

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Panu Villanen
 panu.villanen@prorigin.fi
 +358 50 528 4534