Slideshow (100%x100%)
 

Prorigin Oy tekee yhteistyötä koulujen, kuntien, yhdistysten ja yritysten sekä erilaisten muiden organisaatioiden kanssa luennoimalla luonto- ja ympäristöaiheista. Luennot ovat räätälöitävissä ja suurin osa luennoista soveltuu kaikenikäisille sekä erilaisille kohderyhmille niin rajatun joukon virkistyspäiviksi kuin yleisötapahtumiksikin. Osa on selkeästi tarkoitettu ammattikasvattajille ja ympäristö/luontoalalle suuntautuville ammattilaisille. 

Luennon ajankohdasta, paikasta, kestosta ja hinnasta sovitaan tilaajan kanssa aina erikseen, vaikka esim. tuotekuvauksessa on esitetty alustava luennon kestoaika.

Vesiemme suuria ja pieniä hirviöitä

Luennolla käsitellään sitä, mitä kaikkea vesistämme löytyy kuvien ja videoiden höystäminä. Voiko olla niin, että ahnaimmilla saalistajilla ei ole edes hampaita? Mihin perustuu vesien eliöiden huippuunsa viety ravinnon hankkiminen? Todellisuus on keksittyä  hurjempaa ja uskomattomampaa. Luennolla tämäkin tulee kuulluksi ja nähdyksi.

 • Kesto: 60 min. tai sopimuksen mukaan.
 • Vaadittava välineistö: dataprojektori/älytaulu
 • Käy kaikkina vuodenaikoina. Luentoon voi liittää työpajan.
 • Sopii sovellettuna kaikenikäisille.

Mitä linnut puuhaavat?

Lintulajien tunnistaminen on mukavaa, mutta sehän vasta onkin hauskaa, kun tietää, mitä linnut tekevät. Lintulajien käyttäytymisessä on melkoisia eroja, sillä ne elävät niin monenlaisissa paikoissa, syövät erilaista ravintoa, ja puolison hurmaaminen se vasta vaatiikin erikoisia lajityypillisiä taitoja. Tällä luennolla kuullaan uskomattomia tarinoita lintujen kiehtovista käytöspiirteistä. Et voi uskoa korviasi – totta ne kuitenkin ovat, luennoitsijan itse näkemiä, kuulemia ja kuvaamia! 

 • Kesto: 60 min. tai sopimuksen mukaan.
 • Vaadittava välineistö: dataprojektori/älytaulu
 • Käy kaikkina vuodenaikoina. Luentoon voi liittää keväällä ja kesällä linturetken lähiympäristöön.
 • Sopii sovellettuna kaikenikäisille.

Outoja eliöitä maailmalta

Maapallolla tavataan miljoonia eliölajeja ja ne ovat kehittäneet pitkän ajan kuluessa erikoisia ja ainutlaatuisia elämäntyylejä selviytyäkseen. Jokainen eliö on mestariteos ja häikäisevä näky elinympäristössään. Luento koostuu tositapahtumista eri eläinlajien kekseliäistä tavoista elää ja kukoistaa.  Luennolla käytetään runsaasti video, ääni- ja kuvamateriaalia, jotka luennoija on nähnyt eri puolilta maapalloa kotirappusilta maailman ääriin vuorenhuipuilta meren pohjaan.  Luennolla selviää mikä ajoi luennoitsijaa takaa Galapagossaarilla, mihin hän meinasi sotkeutua Floridassa, kuka pomppasi reppuun Gibraltarilla, miksi piti istua Dominikaanisessa tasavallassa meren pohjassa hetken aikaa, mikä nousi nokiliitäjien parveileman veden alta Madeiralla, kuka yritti purra aurinkolasit Balilla….  lukematon määrä muita sattumuksia.

 • Kesto: 60 min. tai sopimuksen mukaan.
 • Vaadittava välineistö: dataprojektori/älytaulu
 • Käy kaikkina vuodenaikoina. Luentoon voi liittää työpajan Eliöiden sopeutuminen ympäristöönsä.
 • Sopii sovellettuna kaikenikäisille.
   

LUE KOULUTUSMATERIAALEISTA

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Panu Villanen
 panu.villanen@prorigin.fi
 +358 50 528 4534